Resuming podcast

28 de Novembre de 2023 a les 12:34

Coreen Peralta, la xef nord-americana que porta més d’una dècada captivada pel sabor de l’oli d’oliva Palomar

Compartir

Peralta, que només utilitza oli de la varietat autòctona d’Olesa a les seves elaboracions culinàries, reconeix la seva passió per al producte local i el seu procés de producció.

Coreen Peralta, que és cuinera professional a Los Angeles (Califòrnia), va descobrir l’oli Palomar a la fira Mercats de Mercats de Barcelona fa 13 anys. Després de tastar més d’una desena d’olis diferents, va provar el producte d’Oliveraires Palomar SAT i va quedar automàticament fascinada pel seu “sabor únic i diferent, un sabor que no havia experimentat mai abans. Vaig sentir la necessitat de conèixer d’on venia aquesta meravella”.

Coreen comparteix la seva fascinació per l’oli de la varietat Palomar: “no tenim res igual als Estats Units. És molt difícil trobar un producte orgànic com el que es produeix a Olesa”. Com a cuinera professional, Coreen atorga a l’oli Palomar un protagonisme especial als seus plats, especialment per la versatilitat del producte: “l’oli d’oliva Palomar és un dels ingredients principals que utilitzo a les meves elaboracions culinàries”.

En la seva sisena visita a Olesa de Montserrat, Coreen ha quedat impressionada amb l’exposició “Palomar, l’oli d’un poble”, a la Casa de Cultura. Una mostra que permet conèixer tot el procés de producció de l’oli Palomar així com la dedicació de desenes de pagesos locals que, durant tot l’any, treballen a les vinyes per assegurar una bona collita.

El president d’Oliveraires Palomar SAT, Felip Givert, destaca que, tot i que no hi ha un acord d’exclusivitat signat amb Coreen, la relació de més d’una dècada amb la xef és tant o més important que qualsevol contracte formal.

Escolta l'entrevista completa: