29 de Setembre de 2023 a les 14:12
L’Associació de Persones amb Capacitats Diverses, CECSCAT, ha organitzat en col·laboració de la Comunitat Minera Olesana una tertúlia aquest divendres, 29 de setembre de 2023, a les set de la tarda. La xerrada, a càrrec de Josep Sucarrats, porta per títol “Sense pagesia no hi ha gastronomia” i té l’objectiu de conscienciar sobre l’emergència de preservar els bons aliments de proximitat.
Josep Sucarrats, director de la revista Arrels, ha explicat a Olesa Ràdio que “si ens agrada menjar bé, anar a bons restaurants i valorem la cuina catalana, hem de ser conscients que tot això no és possible si no tenim aliments de qualitat i de proximitat”. L’escoltem:
Segons Sucarrats, apostar per productes de proximitat garanteix la continuïtat de les varietats autòctones, dona suport a la pagesia local, permet comptar amb aliments de qualitat i és sostenible amb el medi ambient.
“No considerar estratègic un sector que ens alimenta, és un error”, ha dit Sucarrats, que també ha afegit que “no té sentit buidar Catalunya de pagesos perquè obliga a dependre de les importacions”. En aquest sentit, el director de la Fundació Arrels ha destacat dos exemples recents que han fet variar de manera notable els preus del mercat d’importació, com és la crisi derivada del conflicte a Ucraïna i l’encariment dels combustibles.
Per a Sucarrats, el model agrari de Catalunya, caracteritzat pels petits i mitjans productors amb finques de caràcter familiar, es troba en un moment d’emergència i està desapareixent perquè econòmicament no és viable i perquè la terra ha deixat de tenir valor com a superfície productora d’aliments.
Recordem que la xerrada “Sense pagesia no hi ha gastronomia”, a càrrec de Josep Sucarrats es celebrarà aquest divendres a la Comunitat Minera Olesana, a les set de la tarda. Una tertúlia organitzada per CECSCAT.